tisdag 25 mars 2014

Aga #ftw

Aga leder till bättre resultat

Rune Andreassons Bamse säger att "ingen blir snäll av att få stryk" och det äger säkert sin riktighet. Björklund tror att betyg från årskurs 4 ska ge bättre PISA-resultat. Om det verkligen blir så verkar bara ministern tro på, det verkar saknas forskning på området.

Vad kännetecknar länderna med goda resultat?

Bilden visar toppen i PISA 2012. de nio översta länderna har något gemensamt. I alla de länderna är barnaga tillåten. Först på tiondeplats kommer ett land där man inte får spöa på barnen. Så ett litet tips till utbildningspolitikerna vill ni köpa en enkel lösning till strålande resultat: 
Lär av PISAs topp-tio och återinför tillåten barnaga. Låt oss spöa upp den kommande generationens barn till goda resultat.

Kanske kan vi boosta resultaten med skolaga?
Foto: Tim Ellis (CC BY-NC 2.0)


Diclaimer:
Då alla inte förstår ironi vill jag uttrycka att jag inte alls tror på att slå barn till goda resultat. Nej jag tror inte alls på att bruka våld i någon form och var nära att få sitta i finkan för den övertygelsen i början av 1990-talet. Jag tror heller inte på att politiker ska komma med ogenomtänkta förslag som inte utgår från barnens bästa. Alla samband har inte med varandra att göra.

1 kommentar:

  1. Man borde tänka vem som finansierar Pisa tester, varför och vad man söker med dessa. Vill man verkligen uppfostra barn till att bli vuxna medborgare som de i de första 6-7 länder?

    SvaraRadera

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.