Kanelbullens dag
Igår var det kanelbullens dag. Då skulle naturligtvis kanelbullars serveras till barnenpå förskolorna.Vi arbetar för att servera så mycket hemlagad mat som möjligt. Vi strävar tex efter att servera hemkokt sylt, hembakat bröd och hemmagjord färskost. Alla soppor, grytor och gratänger är hemlagade.Så beskriver Kost och resturang hur deras mat ska tillagas. Jag tycker inte att det stämmer särskilt ofta med verkligheten.
Foto: Andreas Ivarsson (CC BY 2.0) |
Vetemjöl, Socker, Palmolja, Rapsolja, Kokosolja, Vatten, Salt, Mono- och diglycerider av fettsyror (E471), Citronsyra, Aromämnen, Jäst, Äppeljuice och Kanel
Det var innehållet på bullarna som serverades vid många av Uppsalas förskolor igår. Jag skäms. Bullarna var inte i närheten av hembakta (vilket dåligt begrepp f. ö.) De innehöll dessutom väldigt mycket som inte har i kanelbullar att göra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.