lördag 26 oktober 2013

GameOnSthlm nöjd och missnöjd

Jag och dotter hade sett fram mot Game On 2.0 på Tekniska museet. Då vi inte har möjlighet att åka till GameX hade vi laddat för detta istället. Utställning började igår och håller på till april 2014. 

Game On 2.0 är succéutställningen som lockat miljontals besökare på museer och science center runt om i världen. Med över 100 spel att prova och gallerier med originalskisser, spelmusik och bakgrundsberättelser är det världens största dataspelsutställning.

Jag är både nöjd och missnöjd, likaså min dotter. Jag tror jag hade förväntat mig mer fakta och historik. Mer fokus på spelens början och utveckling. Visst var det svindlande att stå och spela arkadspel från ungdomen eller se den första spelkonsolen som dök upp hemma hos oss ett sportlov i slutet på 70-talet igen.

Arkad

Konsol


Men det var något som saknades, kanske var det tiden. Tiden till eftertanke, tiden att stanna till och reflektera över alla spel som följt mig från de sena barnaåren via tonårstid till vuxenlivet. För tid har jag gett alla dessa spel. Hur många timmar har jag inte spelat egentligen, tusentals. Och att då svepa igenom 100 spel på 90 minuter, det gör inte spelen rättvisa. Jag ska ta och åka tillbaka och besöka utställningen om några månader igen. Kanske får jag en bättre upplevelse då.

Dotter, hon hade det ganska roligt bland alla spel. Det fanns mycket att pröva, även om många spel krävde att du spelat dom innan för att kunna spela. Trots många spels ganska enkla upplägg, var det kontroller och genomförenade som ligger långt ifrån dagens spel.
Roligast var nog det vi gjorde innan vi kunde komma in på GameOn-utställningen, indianpärlor!


Värt att åka dit? Ja absolut. Jag ska återvända, för att jag tror att utställningen behöver fler besök för att man ska kunna få ut till fullo av den.

Andra skriver


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.