torsdag 4 april 2013

Tar en städare bort alla skit?

Tar en städare bort alla skit?

Den som städar åt andra betraktas ofta inte som viktig i vårt samhälle eller av de som nyttjar dess tjänster. Det är något som måste göras som är ett tråkigt och tungt arbete. Företag, landsting och kommuner lägger ut städuppdrag på entreprenörer som i sin tur ofta har underentreprenörer. Allt för att minska kostnaderna. Jag ser dagligen vad för städning man för får för "nästan inga pengar". Och den som städar får ännu mindre i lön än "nästan inga pengar".

En städare ska städa undan skiten på företag och institutioner. Men vissa tänker att städare är bra till annan skit också. När ett företag har gjort bort sig, kanske brutit mot lagar och regler, kan man alltid skylla på städaren.

Kvinnan som stal tåget har nu anhållits, säger polisens presstalesman Lars Byström.
– Tåget har olovligen tagits från depån, säger Tomas Hedenius, kommunikationschef på Arriva till SVT Nyheter.
– Tåget stals ur depån och kördes i hög hastighet, säger SL:s kommunikationschef Suss Forssman Thullberg till TT.

Jag vet inte orsakerna till varför dessa tre företags- och myndighetsrepresentanter väljer att att peka ut städaren. Själv tycker jag i det läget talar man inte om orsaken, då de faktiskt inte visste. Och framförallt hänger man inte ut en medarbetare! De må vara kommunikatörer dessa tre, men här misslyckades de grovt. Eller? Är det så städarens arbetsgivare och uppdragsgivare ser på henne. Någon som tar bort skiten, det där som vi andra har gjort men själva inte vill städa upp efter oss?

Läs mer om städarens egna berättelse i sekotidningen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.