fredag 25 januari 2013

Utan lok och utan mössa

Dagens tankar


Glädje

Idag läser jag med glädje om lokföraren Torolf Jansson som får fortsätta att arbeta trots att Transportstyrelsen gjort sitt yttersta för att hindra honom. I korthet, Torolf har kört tåg prickfritt i 25 år men efter fått diagnosen Aspergers syndrom och sökte dispens för att få fortsätta arbeta som lokförare blev det blank nej från Transportstyrelsen. Utan att göra någon individuell bedömning anser dom att den som har Aspergers syndrom kan vara en fara som lokförare. Tack vara bland annat LO-TCO (ST) har nu Torolf lyckats vinna i Kammarrätten och Högsta förvaltningsrätten tar inte upp målet som Transportsyrelsen ville få prövat.
Här skulle jag vilja höra t ex hur KD resonerar? De som brukar säga sig stå på de svaga och funktionshindrades sida. Tycker Alliansen att Transportstyrelsen ska agera på detta vis?

Jag skäms att staten via sin myndighet vill diskriminera medborgare, trots att det inte finns medicinskt stöd för att människor med Aspergers syndrom skulle köra tåg sämre än dom utan syndrom. Gott att se att facket gör nytta här och stödjer sin medlem genom alla rättsinstanser.

Läs mer om bakgrunden i Forskning & Framsteg.

Fundering


Varför går vuxna människor utan mössa när kvicksilvret är under -17°C. Företrädes kvinnor verkar oberört röra sig utan huvudbonad. Någon sa på Twitter att det beror på att man blir ful i håret. Själv funderar jag på om de utan mössa redan kylt ner sin hjärna, så att de inte kan tänka klart. Eller för att säga det rent ut, utan mössa är man korkad, så här års.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.