tisdag 21 maj 2013

Vad prioriterar Uppsala och Polisen?

Prioriteringar

Idag skriver UNT om att olovliga skyltar vid vägarna kanske kommer bli något som Uppsala kommun och polisen kommer att prioritera upp. Det kanske är bra. Skyltar kan säkert skapa säkerhetsproblem om bilisterna tittar på dom istället för på vägen. Men egentligen borde inte kommunen och polisen ägna sig åt detta.
Tänk om näringsidkarna hade ställt sina skyltar i gatan istället. Så bilister och bussar var tvungna att byta fil eller kanske köra upp på trottoaren för att ta sig fram! För det är den situationen Uppsalas gående och cyklister befinner sig i när det gäller skyltar. Jag skrev om det för knappt en månad sen, varvid Kontoret för samhällsutveckling fick del av det. Jag kan konstatera att inget har hänt.
Skyltar ställs fortfarande på trottoarer, gångbanor och cykelbanor så att man ofta är tvungen att gå rakt ut i gatan eller för den delen om man sitter i rullstol är tvungen att ta en annan väg för att ta sig fram.

Så om Polisen och Uppsala kommun ska prioritera något är det knappast några reklamskyltar på gräsmattan längs Rapsgatan.
Prioritera framkomlighet för dom som snart inte har någonstans att röra sig på. Gående, cyklister och rörelsehindrade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.