fredag 17 maj 2013

Skolverket och sociala medier

Skolverket har och är duktiga på att använda sociala medier för att kommunicera med lärare/elever/föräldrar. Men just nu har de stora problem då de har stoppat huvudet i sanden. Gårdagens första nyhet på TV4-nyheterna men framför allt Elias Giertz bloggpost om hur han uppfattar att skolverket försökte censurera honom snurrar allt fortare på sociala medier. Skolverket väljer att ignorera det. Varför gör man så. Har man ingen plan för krishantering? Är man bara duktigt på att hantera ett normalt flöde via t ex Twitter och Facebook.

Fram till att Skolverket börjar använda sina kanaler i sociala medier för att bemöta eller förklara kritiken mot dom, så kommer katastrofen bara växa. Den stora myndighetens försök till att trampa på den lilla människan cementerar sig.

Jag väljer att skriva om krishanteringen, andra har skrivit mycket bättre om sakfrågorna.

UPPDATERING:
Tweeten

Bra att skolverket skriver något. Men när jag då läser vad de skrivit på sin FB-sida blir jag beklämd. Här är den stora myndigheten som talar till den lilla medborgaren! Var är det personliga tilltalet som kännetecknat Skolverket tidigare? Detta tror jag bara kommer bidra till mer negativ publicitet och uppfattning om myndigheten. Dags att vakna nu Skolverket!

Myndigheten ryter till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.