onsdag 28 april 2010

Bloggare inte ansvarig för kommentarer

Så har tydligen Helsingborgs tingrätt kommit fram till att man som bloggare inte är ansvarig för vad andra skriver i kommentarerna. Och det är riktigt kan jag tycka. Däremot tycker jag att man som bloggare alltid har ett ansvar mot sin egen trovärdighet. Jag tolererar inte att ni som kommenterar ägnar er åt hat, trams eller förtal i kommentarerna. Sådant ska inte denna blogg handla om, vare sig jag skriver eller ni.
Nu ska säkert denna fråga harvas i hovrätten och kanske även med i högre instans innan det blir slutgiltigt. Och då har säkert den sittande eller den kommande regeringen täppt till möjligheten att skriva under eget ansvar.

2 kommentarer:

  1. Det finns säkert de politiker som vill komma åt bloggarna som de uppfattar som en obekväm kanal eftersom det spräcker den vedertagna modellen om enkelriktad kommunikation. Genom att försöka göra bloggare och forum ansvariga för inläggen hoppades de nog att flugan "internet" skulle lägga sig snart, men icke!

    SvaraRadera
  2. Men efter TPB rättegången så är tydligen dom som skapat plattformen som möjliggör kommentarer som är skyldiga till medhjälp till brotten som en kommentar kan uppfattas som.

    Det får en att fundera lite...

    SvaraRadera

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.