fredag 15 augusti 2014

Plötsligt händer det - brandgula skyltar

Brandgult för cykel

Plötsligt händer det: brandgula skyltar som hänvisar!

Tillslut händer det. Vi cyklister får äntligen se skyltar om ändrad färdriktning. Nu slipper vi kasta oss ut i gatorna med kort varsel för att undvika att köra in i ett pågående arbete med en cykelbana. Bra jobbat Uppsala kommun och underentreprenör.

Vart leder hänvisningen?
Eller vänta nu ett tag. När bilvägar blir avgrävda och de brandgula skyltarna kommer upp brukar de leda vidare till en annan färdväg. I detta fall leder skylten som pekar till "Årsta C" till ett övergångsställe för gående, vidare till en trottoar som slutar i ett privat bostadsområde. Vart jag som cyklist ska cykla för att ta mig till Årsta Centrum finns ingen anvisning om.

Nu väljer jag att se positivt på detta och tänker att det är ovana att behandla cyklister som alla andra trafikanter. Att nästa gång lyckas kommunen bättre. Och det har man faktiskt gjort. Vid arbetet med Valsätraleden har man nu lyckats inte bara sätta upp motsvarande hänvisningsskyltar som i Årsta, utan också fortsätta snitsla den alternativa resvägen med brandgula skyltar.
Hur ser det ut i andra städer. Någon mer stad som är duktiga på att hänvisa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.