tisdag 1 mars 2011

Swebits

Igår stängde den klassiska Swebits. Då hänvisades till hårdvaruproblem och DDos som orsak till nedsläckningen. Idag skriver flera medier om unika gripande. Hur som helst minns jag att Swebits bidrog till den svenska torrentvärlden i mitten av 2000-talet. Men det är en svunnen tid! Fildelning sker idag inte främst via bittorrent, socialt samspel har kommit längre än så.

3 kommentarer:

 1. "Fildelning sker idag inte främst via bittorrent"
  På vilket underlag baserar du det uttalandet?

  SvaraRadera
 2. Förmodligen för att fildelning aldrig i första hand skett med bittorrent. Det är ett bra protokoll att dela stora filer med flera. Men fildelning är större än så. Det sker fildelning bara genom att du besöker denna blogg, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Tyvärr håller jag inte alls med.
  Räknat till antal användare finns det inget protokoll som kommer i närheten av bittorrent i effektiv fildelning. Det är ingen som använder epost eller IM (de två protokoll/kommunikationssätt som har fler användare) till fildelning i någon skala som har den minsta betydelse. De protokoll som alltid delat filer av alla storlekar är ftp och nyhetsgrupper, men till den delen av fildelningsvärlden har väldigt få tillgång.

  För att avsluta: nej, det sker ingen fildelning vid mitt bloggbesök. Den definitionen av fildelning är inte användbar.

  SvaraRadera

Kommentarer som inte handlar om inlägget raderas. Du är själv ansvarig för vad du skriver.